Yahoo čelí v USA hromadnej žalobe pre sledovanie emailov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Yahoo
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. mája (WEBNOVINY) – Americká internetová spoločnosť Yahoo musí v USA čeliť hromadnej žalobe pre nezákonný prístup k obsahu emailov a využívanie získaných informácií na podporu reklamných príjmov. Rozhodla o tom v utorok sudkyňa Lucy Kohová. Žalobu môžu podať užívatelia iných emailových služieb, ktorí od 2. októbra 2011 komunikovali s užívateľmi služby Yahoo Mail.

Užívatelia týchto služieb spoločnosť obviňujú, že kopírovala a analyzovala ich emaily v snahe vytvoriť „cielenú reklamu“ zameranú na zhruba 275 miliónov užívateľov služby Yahoo Mail. Spoločnosť tvrdila, že časť sťažovateľov pokračovala v komunikácii s užívateľmi Yahoo Mail aj po tom, čo sa dozvedeli o využívaní informácii z emailov. Tým mali vyjadriť s postupom firmy súhlas, čo však sudkyňa Kohová odmietla, uviedla agentúra Reuters.

Skupinová žaloba môže sťažovateľom uľahčiť cestu k vyšším kompenzáciám pri znížení súdnych nákladov. Podľa sťažovateľov by sa k hromadnej žalobe mohlo pripojiť až milión ľudí. Hovorkyňa Yahoo uviedla, že k otvoreným súdnym prípadom sa firma nebude vyjadrovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Yahoo!