Filantrop Soros chce investovať na Ukrajine miliardu dolárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
George Soros
Americký miliardár a filantrop George Soros. Foto: SITA/ AP

VIEDEŇ 30. marca (WEBNOVINY) – Americký miliardár a filantrop George Soros je pripravený investovať na Ukrajine z vlastných peňazí jednu miliardu dolárov, ak západné krajiny pripravia plán rozvoja tamojšej ekonomiky. Západ môže pomôcť Ukrajine poskytnutím financovania s úročením blízko nuly a tým zvýšiť príťažlivosť krajiny pre investorov, povedal Soros v rozhovore, ktorý zverejnil v pondelok rakúsky denník Der Standard.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Známy investor v minulosti naliehal na Západ, aby zvýšil pomoc Ukrajine a načrtol plán financovania, ktorý by mal do ukrajinskej ekonomiky priniesť zhruba 50 miliárd dolárov. Finančná angažovanosť Západu je potrebná, ak má Ukrajina odolať stupňujúcej sa agresii zo strany Ruska, zdôraznil miliardár.

Na Ukrajine podľa svojich slov eviduje konkrétne investičné projekty, napríklad v poľnohospodárstve alebo rozvoji infraštruktúry, ktoré musia byť ziskové.

Manažér hedgeových fondov, ktorý sa preslávil najmä špekuláciami proti britskej libre v roku 1992, ďalej uviedol, že pravdepodobnosť odchodu Grécka z eurozóny je zhruba jedna ku trom. V rozhovore minulý týždeň ju ešte vyhodnotil ako 50-percentnú.

Obrazom: Vojnou zničená Ukrajina

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe George Soros