Z Košíc sa poletí do Británie, Wizz Air chce našich pilotov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wizz Air
Foto: SITA, AP

KOŠICE 29. januára (WEBNOVINY) – Letisko Košice a letecký nízkonákladový prepravca Wizz Air sa dohodli na vytvorení základne pre jeden Airbus A320 v Košiciach od septembra tohto roku.

Od polovice septembra začnú z Košíc lietať dve nové linky spoločnosti Wiz Air – do talianskeho Milána a do anglického Sheffieldu. Informoval o tom v stredu na tlačovej besede v Košiciach riaditeľ a predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Letisko Košice Karl Dandler a výkonný riaditeľ spoločnosti Wizz Air József Váradi.

Z Košíc do Milána i do Sheffieldu

Z Košíc do Milána (Bergamo) sa má začať lietať od 14. septembra (pondelok a piatok) a do Sheffieldu plánuje spoločnosť lietať od 16. septembra (streda a nedeľa). Zriadenie základne prinesie Košiciam priamo 30 nových pracovných miest, pretože Wizz Air chce prijať slovenský personál, vrátane pilotov. Nepriamo vznikne ďalších okolo 60 pracovných miest.

„Dnešné ohlásenie zriadenia základne v Košiciach, ktorá je v poradí naša dvadsiata, len podčiarkuje záväzok našej spoločnosti voči Slovensku. Pred jeden a pol rokom sme tu začali svoju prevádzku a odvtedy sme už prepravili viac ako 130 000 cestujúcich. Slovensko sa stáva dvanástou krajinou, kde vytvoríme svoju základňu,“ povedal Váradi.

Pre košické letisko je to významná udalosť

Ako uviedol Dandler, vytvorenie základne spoločnosti Wizz Air je pre košické letisko veľmi významné. „Sme radi, že sme našu spoluprácu so spoločnosťou Wizz Air posunuli do ďalšej fázy. Umiestnenie Airbusu A320 do Košíc je pre nás vysvedčením, že Wizz Air je spokojný s kvalitou nami poskytovaných služieb,“ povedal Dandler.

Dodal, že to znamená aj ďalší rozvoj košického letiska. Podľa jeho slov naďalej rokujú o zriadení leteckej linky do niektorého významného mesta v Nemecku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Letisko Košice