Agentúra Fitch potvrdila ratingy Deutsche Telekom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Telekom
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. októbra (WEBNOVINY) – Medzinárodná ratingová agentúra Fitch v utorok potvrdila nemeckej spoločnosti Deutsche Telekom (DT) dlhodobý emisný rating (IDR) na stupni BBB+ so stabilným výhľadom a rating dlhodobých nezabezpečených záväzkov tiež na úrovni BBB+.

Zároveň firme potvrdila krátkodobý emisný rating na stupni F2. V prospech DT hovorí najmä silná pozícia firmy v kľúčových segmentoch na domácom nemeckom trhu. Na ostatných európskych trhoch však takmer všetky operácie DT čelia negatívnym dopadom úsporných opatrení a oslabenia ekonomiky, upozorňuje ratingová agentúra.

V USA skupina v posledných dvoch rokoch upevňovala pozície a jej divízia T-Mobile USA sa podľa počtu zákazníkov priblížila tamojšej trojke, operátorovi Sprint.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 percent akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 percent akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 percent akcií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Deutsche TelekomFitch RatingsSlovak Telekom