Porovnanie študentských účtov v bankách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Studenti
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. augusta (WBN/PR) – Tesne pred začiatkom školského roka sa stredoškolskí aj vysokoškolskí študenti začínajú obzerať, kde si výhodne založiť účet. Banky.sk pripravili prehľad a porovnanie študentských účtov v jednotlivých bankách.

Skoro všetky väčšie banky na Slovensku ponúkajú v rôznych podobách zvýhodnený účet pre študentov alebo mladých ľudí.

Banky zvyčajne ponúkajú študentské účty od 15 do 26 rokov. Takže ho môžu získať aj stredoškoláci, vysokoškoláci, ale aj doktorandi. Finančné domy budú od vás chcieť doklad o štúdiu, ale niektoré viažu zľavnený účet iba na vek.

Banky vám štandardne ponúknu v rámci študentských balíkov zriadenie a vedenie účtu (nie všetky) bez poplatku, neobmedzené platby debetnou kartou, niekoľko alebo všetky výbery z bankomatov bez extra poplatkov či bezplatné zriadenie trvalých príkazov a internetbankingu.

Keďže študenti potrebujú často vyberať z bankomatu nižšiu hotovosť alebo často platia kartou a bežne využívajú internetbanking, Banky.sk sa v rámci porovnania zliav zameriavajú aj na tieto veci.

Foto: Banky.sk

* bez poplatku: automaticky ak máte menej ako 19 rokov, ak máte nad 19 rokov, musíte byť študent denného štúdia

** zľava je ak priemerný denný kreditný zostatok klienta na jeho účte je vyšší ako 1 000 eur

V nasledujúcom článku sa budeme venovať kritériám výberu vhodného účtu pre študentov.

Portál BANKY.sk vznikol v roku 1998. Denne prináša aktuálne správy z bankového diania doma i v zahraničí. Okrem správ pravidelne ponúka exkluzívne rozhovory s top manažérmi bánk na Slovensku. Uľahčuje čitateľom orientáciu v bankových produktoch a pomáha im pri správnom výbere. Súčasťou portálu je aj odborné poradenstvo na aktuálne témy, kde sa čitatelia môžu dozvedieť viac o riešení svojich praktických otázok z oblasti bankových služieb. Okrem iného tam nájdete aj aktuálne kurzové lístky a finančné kalkulačky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Banky.sk