Moody's a S&P zlepšili výhľad automobilky Peugeot S.A.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Standard & Poor's Ratings Services
Foto: ilustračné, SITA/AP

PARÍŽ 31. júla (WEBNOVINY) – Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s Ratings Services (S&P) potvrdila dlhodobý rating úverovej spoľahlivosti francúzskej automobilky Peugeot S.A. (PSA) a jej dcérskej spoločnosti GIE PSA Trésorerie (GIE) na stupni B+ a krátkodobý rating úverovej spoľahlivosti firiem na stupni B. Agentúra zároveň zlepšila výhľad firiem zo stabilného na pozitívny.

Hoci agentúra naďalej považuje podnikateľský profil spoločnosti za „slabý“, pozitívne hodnotí, že PSA začína profitovať z reštrukturalizačných opatrení, pričom zvyšuje mieru využitia svojich európskych závodov. Firme sa darí v Číne, naopak stratové sú trhy v Latinskej Amerike a v Rusku. Na ratingové hodnotenie však naďalej nepriaznivo vplýva nízka ziskovosť.

Konkurenčná ratingová agentúra Moody’s vo štvrtok takisto zlepšila výhľad ratingu skupiny PSA na pozitívny zo stabilného. Krok zdôvodnila lepšími než očakávaným prevádzkovými výsledkami automobilovej skupiny v prvom polroku. Rating dlhodobých záväzkov spoločnosti v súčasnosti agentúra hodnotí na stupni B1.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003.

V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli 100 miliónov eur. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý v máji nahradil Peugeot 207.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Moody'sPSA Peugeot CitroënStandard & Poor's