Dolár posilnil oproti euru najviac za osem mesiacov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dolár, peniaze
Nová stodolárová bankovka, ktorú dávajú do obehu v USA. Foto: SITA/AP

LONDÝN 22. júla (WEBNOVINY) – Americký dolár v utorok oproti spoločnej európskej mene posilnil najviac za osem mesiacov. Špekulanti totiž rátali s tým, že utorková správa o júnovej inflácii v USA ukáže jej silný rast.

Dolár oproti euru najprv posilnil až na 1,3458 USD/EUR, čiže najvyššie od 21. novembra, ale po zverejnení správy o inflácii ustúpil na 1,3479 USD/EUR.

Americké ministerstvo práce totiž informovalo, že celková hladina spotrebiteľských cien v USA v júni medzimesačne vzrástla o 0,3 % po májovom zvýšení o 0,4 %. Medziročná inflácia v krajine bola v júni vo výške 2,1 %, čiže na podobnej úrovni ako v máji.

Maďarský forint v utorok oproti euru stúpol na štvortýždňové maximum. Reagoval na to, že centrálna banka krajiny síce znížila úrokové sadzby viac, ako sa očakávalo, ale uviedla, že redukciu úrokov ukončila.

Do 15:27 SELČ forint vzrástol o 0,5 % na 308,000 HUF/EUR. Poľský zlotý tiež posilnil, a to o 0,14 % na 4,141 PLN/EUR, ale kurz českej koruny sa nezmenil a zostal na úrovni 27,480 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať