Jiří Čapek novým generálnym riaditeľom ING SR

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jiří Čapek Foto: ING

BRATISLAVA 22. júla (WBN/PR) – Od 1. augusta 2014 bude za riadenie všetkých troch spoločností poisťovacej časti ING SR zodpovedný Jiří Čapek (40). Stane sa tak novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva ING Životnej poisťovne, a. s., ING Dôchodkovej správcovskej spoločnosti, a. s. a ING Tatry-Sympatia, d. d. s., a. s. a bude priamo viesť všetky obchodné aktivity poisťovacej časti ING na Slovensku.

Jiří Čapek má vyše 15-ročné skúseností na manažérskych pozíciách vo finančných spoločnostiach v regióne strednej a východnej Európy. Najdlhšiu časť svojej profesionálnej kariéry spojil s Raiffeisen Bank. V minulosti pôsobil aj na Slovensku – ako vedúci pobočkovej siete VÚB banky tu strávil viac než 4 roky.

Hlavnou úlohou Jiřího Čapka bude posilňovať pozíciu poisťovacej časti ING na Slovensku. „Mojím cieľom je čo najviac vyťažiť z obchodných príležitostí, ktoré slovenský trh ponúka a naďalej budovať takú ING, ktorá zabezpečí ľuďom spokojný život,“ hovorí Jiří Čapek.

Jiří Čapek bol v rokoch 2010 až 2013 šéfom retailového bankovníctva českej pobočky Raiffeisen Bank. V rokoch 2006 až 2010 úspešne pôsobil v Rakúsku v materskej Raiffeisen International, kde mal na starosti riadenie predajných kanálov skupiny v 15 krajinách strednej a východnej Európy. Pred nástupom do skupiny Raiffeisen pracoval vo VÚB banke a v Komerčnej banke sa podieľal na riadení a reštrukturalizácii pobočkovej siete. Svoju profesijnú kariéru zahájil v konzultantskej spoločnosti McKinsey & Co.

Jiří Čapek získal titul Master of Business Administration na Rochester Institute of Technology (Rochester, N.Y., USA). Je ženatý a má dve dcéry. Rád cestuje, miluje Kubu a veľmi rád navštevuje aj Vysoké Tatry.

Profil ING

ING je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 40 krajinách sveta a prostredníctvom 75 000 zamestnancov ponúka 47 miliónom klientov produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok, bankovníctva a investovania, a pomáha im tak riadiť ich finančnú budúcnosť.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ING Životná poisťovňa