GEMO generálnym dodávateľom stavby v projekte Čerešne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 28. júna (WBN/PR) – Úspešný projekt rodinného bývania Čerešne, v ktorom je predaných už viac ako 100 bytov, vstupuje do realizačnej fázy. Developer projektu, ITB Development a.s., podpísal zmluvu na generálnu dodávku stavby s renomovanou stavebnou spoločnosťou GEMO SLOVENSKO, spol. s r.o. Stavebné práce sa naplno rozbehnú v najbližších dňoch.

Projekt na bratislavských Poliankach bude tvoriť päť objektov zoskupených okolo privátneho dvora, ktorý vytvorí priestor pre oddych aj aktívne trávenie voľného času. „Čerešne sú dizajnované tak, aby vytvorili komunitu obyvateľov a posilnili dobré vzťahy medzi susedmi,“ hovorí Ivan Rolný zo spoločnosti ITB Development. „Predpokladom pre vznik takéhoto prostredia je okrem originality a praktickosti architektúry aj vysoká kvalita realizácie, a preto sme si na výbere generálneho dodávateľa dali záležať. Skupina GEMO je veľká a silná spoločnosť vedená profesionálmi, vybudovala viacero kvalitných rezidenčných a komerčných nehnuteľností, čo je pre nás zárukou, že stavebné práce budú dodané včas a v nami požadovanej vysokej kvalite.“

GEMO SLOVENSKO je členom skupiny GEMO, ktorá pôsobí na českom a slovenskom stavebnom trhu už 26 rokov. Má za sebou výstavbu viac ako 980 stavieb v celkovej hodnote prevyšujúcej 1,4 miliardy eur, pričom viaceré projekty získali v Českej republike ocenenie Stavba roka. „Poznáme doterajšie projekty od ITB a vieme, že sú nároční na kvalitu dodávky a vyžadujú profesionálny prístup. My vyznávame rovnaké hodnoty a myslím si, že portfólio našich realizovaných stavieb je dobrým predpokladom na to, aby táto spolupráca fungovala dobre,“ uviedol v súvislosti s podpisom zmluvy Ing. Jaromír Uhýrek, majiteľ a konateľ korporácie GEMO.

Zmluvu podpísali obe strany 22. júna 2016 a začiatok stavebných prác je naplánovaný na najbližšie dni.

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE O PROJEKTE ČEREŠNE

Čerešne majú starostlivo premyslenú lokalitu, ktorá profituje z umiestnenia v tichom a zelenom prostredí, ale s dobrým dopravným napojením na diaľnicu. V jeho pešej dostupnosti sa nachádzajú komplexné služby od škôl, škôlok cez supermarkety až po plaváreň či zimný štadión. V samotných objektoch je plánovaných 1 121 m2 plochy určenej na služby, okrem iného aj na detské centrum. Architektonicky zaujímavo riešená novostavba je citlivo zasadená do prostredia. Bytové domy sú navrhnuté tak, aby tvorili uzavretý vnútroblok, v ktorom sa nachádza spoločný dvor. V ňom budú situované detské ihriská, komunitné záhrady a veľa zelene. Jednotlivé domy sú zámerne individualizované, takže vlastník si okrem polohy v bloku vyberá aj vonkajší vzhľad svojho nového domova.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia