Sbaragli zaknihoval prvý triumf, líder Vuelty sa nezmenil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vuelta
Foto: ilustračné, facebook.com/lavuelta

CASTELLÓN 31. augusta (WEBNOVINY) – Víťazom 10. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal v špurte pelotónu Talian Kristian Sbaragli z tímu MTN-Qhubeka.

Víťaz absolvoval 146,6 km z Valencie do Castellónu v čase 3:12:43 a v záverečnom šprinte nečakane zdolal hlavného favorita, Nemca Johna Degenkolba (Gian-Alpecin) aj Španiela Joaquína Rojasa (Movistar). Pre 25-ročného Sbaragliho to je prvý triumf na pretekoch Grand Tours v kariére. „Je to splnený sen pre mňa aj náš tím. Štyrikrát na tohtoročnej Vuelte som sa snažil špurtovať v závere a vyšlo to až teraz,“ uviedol v prvej reakcii víťazný Sbaragli.

Majiteľ červeného dresu lídra pretekov sa tentoraz nemenil. V pohode si ho udržal Holanďan Tom Dumoulin z tímu Gian-Alpecin s nezmeneným náskokom 57 sekúnd pred Španielom Joaquímom Rodríguezom z tímu Kaťuša.

V utorok nasleduje na Vuelte deň voľna a po ňom supernáročná 11. etapa. Na území Andorry, maličkého horského štátu v Pyrenejach, cyklisti absolvujú náročnú horskú previerku (Andorra la Vella – Cortals d´Encamp, 138 km), ktorá bude takmer celá len do kopca a z kopca. Pretekári musia prekonať šesť horských priechodov, jeden špeciálnej, ďalšie štyri prvej a jeden druhej kategórie. Na odpočinok či krátky výdych nebude čas. Cyklisti budú musieť zvládnuť spolu 4950 výškových metrov.

https://www.youtube.com/watch?v=rQMJxuo1LF4

Výsledky:

10. etapa (Valencia – Castellón, 146,6 km): 1. Kristian Sbaragli (Tal.) MTN-Qhubeka 3:12:43 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Alpecin, 3. José Joaquín Rojas (Šp.) Movistar – rovnaký čas ako víťaz,… 73. Peter Velits, BMC Racing +6:14, 101. Martin Velits (obaja SR) Etixx – QuickStep +10:50

Poradie po 10. etape: 1. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin 38:34:56 h, 2. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +57, 3. Esteban Chaves (Kol.) Orica GreenEdge +59, 4. Fabio Aru (Tal.) +1:13, 5. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +1:17, 6. Nairo Quintana (Kol.) +1:17,… 59. Peter Velits, BMC Racing +48:53, 126. Martin Velits, (obaja SR) Etixx – QuickStep +1:23:44.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdeFabio AruJoaquim RodríguezJohn DegenkolbMartin VelitsNairo QuintanaPeter VelitsTom Dumoulin