Velits sa pokúsi o tretí dúhový dres v tímovej časovke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Velits
Slovenský cyklista Peter Velits. Foto: SITA/Tomáš Somr

PONFERRADA 17. septembra (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Velits bude spoločne s Tejayom van Garderenom lídrom zostavy BMC Racing v nedeľňajšej časovke družstiev na majstrovstvách sveta v španielskej Ponferrade.

Americké zoskupenie vysiela do boja okrem Garderena s Velitsom aj Rohana Dennisa, Silvana Dilliera, Daniela Ossa a Manuela Quinziata. V jazde proti chronometru šesťčlenných družstiev ich čaká 57,1 km s viacerými krátkymi a najmä ostrými stúpaniami.

BMC Racing skončil pred rokom vo Florencii na 4. mieste, pred dvoma rokmi bol vo Valkenburgu druhý. Peter Velits je v tímovej časovke dvojnásobným majstrom sveta s tímom Omega Pharma-Quick Step. Ďalší dúhový dres získal v kategórii do 23 rokov na MS 2007. V BMC jazdí od januára tohto roka.

Najväčším favoritom tímovej časovky je opäť Omega Pharma-Quick Step. Belgické zoskupenie, ktoré má aj slovenského sponzora, bude prvýkrát na MS štartovať v tímovej jazde proti chronometru bez Petra Velitsa. Okolo skvelého časovkára Tonyho Martina postavili športoví riaditelia družstvo v zložení Tom Boonen, Michal Kwiatkowski, Pieter Serry, Niki Terpstra a Julien Vermote. Informácie zverejnili tímy v tlačových správach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal KwiatkowskiNiki TerpstraPeter VelitsTom Boonen