Philips končí s televízormi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
IFA 2010: Najlepšie televízory - Philips
Model s označením 42PFL6805 (alebo Econova LED TV) tento rok získal cenu EISA za najekologickejší televízor na trhu. Foto: Martin Kamenický

BRATISLAVA 19. apríla (WEBNOVINY) – Neznamená to však, že televízory s touto značkou sa z trhu stratia úplne. Philips založil so svojim dlhoročným partnerom z Hong-Kongu, spoločnosťou TPV Technology spoločný podnik, v ktorom bude vlastniť 30 percentný podiel. Súčasťou zmluvy je aj to, že Philips môže po piatich rokoch TPV odpredať aj týchto 30 percent akcií. Dovtedy bude dostávať ročne od TPV 50 miliónov eur a bližšie nešpecifikovaný podiel zo zisku z predaja a TPV bude vyrábať televízory pod značkou Philips. Informáciu o tom priniesol napríklad server News Yahoo.

Philips sa z trhu so spotrebnou elektronikou postupne sťahuje – nejde len o televízory, ale v priebehu posledných rokov opustil aj sféru mobilných telefónov a predal divíziu na výrobu monitorov – mimochodom, tiež spoločnosti TPV. Výroba televízorov je pre Philips stratová už štyri roky a nevyzerá to, že by sa situácia v roku 2011 mala zmeniť k lepšiemu – aj preto prišlo toto rozhodnutie ako súčasť celoplošného plánu, zameraného na reštrukturalizáciu spoločnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Philips