Nezničiteľný fotoaparát od Sony

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sony Cyber shot TX10
Sony Cyber-shot TX10

BRATISLAVA 27. apríla (WBN/PR) – Vodeodolný, nárazuvzdorný, prachuodolný a mrazuvzdorný! Taký je nový 16,2-megapixlový fotoaparát Cyber-shot TX10 od Sony. Umožňuje snímanie HD video záznamu a 3D fotografií pod morskou hladinou, alebo na horách. Má teda predpoklady stať sa verným spoločníkom na vašich potulkách svetom. Snímač CMOS Exmor R, ktorý zaručuje ostré fotografie aj pri nedostatočnom osvetlení, je vždy pripravený zachytiť spomienky z vašich ciest. Tie si môžete pohodlne pozrieť na veľkom 7,5 cm (3-palcovom) dotykovom displeji.

Nový fotoaparát od Sony sa okrem odolnosti vyznačuje aj širokou škálou inteligentných technológií. Dokáže snímať zábery v kvalite digitálnych zrkadloviek, ako aj snímať 3D fotografie a video záznamy vo Full HD rozlíšení. Jeho konštrukcia je dostatočne odolná, aby vydržala náhodný pád z výšky až 1,5 m. Vďaka vzduchotesnej konštrukcii je fotoaparát taktiež prachuodolný, takže ani zaprášené miesta nie sú žiadnou prekážkou. Zdokonalený režim Superior Auto a Intelligent Auto dokáže automaticky rozpoznať širokú škálu základných snímacích situácií a skombinovaním až šiestich vysokorýchlostných expozícií scény vytvorí samostatný záber s vyššou ostrosťou, optimálnym dynamickým rozsahom a nižším obrazovým šumom.

Pomáhať vám bude aj režim rozostrenia pozadia (Background Defocus), ktorý v rýchlom slede nasníma dve snímky s rôznym nastavením zaostrenia a skombinuje ich za účelom vytvorenia jediného záberu v kvalite zodpovedajúcej digitálnej zrkadlovke. Režim jemnej pokožky (Soft Skin) zase redukuje viditeľné škvrny a vrásky, zatiaľ čo režim prirodzeného blesku (Natural Flash) koriguje vyváženie farieb a vytvorí zábery s prirodzenejším vzhľadom. Vaše fotografie budú teda vyzerať naozaj štýlovo. Nová TX10 navyše dokáže snímať fantastickou rýchlosťou až 10 snímok za sekundu v plnom 16,2-megapixlovom rozlíšení.

Vaša dovolenka v 3D

Spoločnosť Sony prináša jednoduchý spôsob tvorby vlastného 3D obsahu, ktorý je možné zobrazovať na 3D televízore. 3D záznam je možné snímať v režime 3D Sweep Panorama™ alebo v novom režime 3D Still Image. V režime 3D Still Image fotoaparát sníma dva kontinuálne zábery s rôznym zaostrením, aby sa vypočítala hĺbka priestoru a následne sa vytvorí obraz pre ľavé a pravé oko. Tým sa vyprodukuje 3D efekt. Takéto fotografie si môžete vychutnať v 2D alebo jedinečnom 3D formáte na kompatibilných 3D televízoroch. Fotoaparáty disponujú tiež režimom 3D Sweep Panorama, ktorý umožňuje snímať panoramatické zábery stlačením jedného tlačidla a súčasnom vykonávaní otáčavého pohybu. Jednotlivé snímky kontinuálne nasnímané vysokou rýchlosťou (Burst) sa automaticky spoja do jedného záberu, ktorý vytvorí dokonale detailnú 3D panorámu.

Režim Sweep Multi Angle vám dokonca umožní sledovať záznam v pohybe v simulovanom 3D formáte na displeji fotoaparátu jednoduchým nakláňaním fotoaparátu dozadu a dopredu. Táto funkcia nasníma 15 snímok z rôznych zorných uhlov a skompiluje ich za účelom vytvorenia imaginárneho 3D efektu na displeji.

Nový fotoaparát Cyber-shot TX10 je v predaji dostupný v širokej škále farebných vyhotovení od apríla 2011 za cenu 349 €.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia