Apple predstavil vynovené all-in-one počítače iMac

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
IMac
Foto: Apple

BRATISLAVA 3. mája (WEBNOVINY) – Nový iMac obsahuje štvorjadrové procesory Intel Core i5, pričom si možno zvoliť aj procesory Core i7 s taktom až do 3,4 GHz. Počítač iMac je prvým stolným počítačom na trhu, ktorý využíva prelomovú technológiu Thunderbolt. 21,5-palcový iMac má jeden port Thunderbolt, zatiaľ čo 27-palcový model má až dva porty, čo ešte viac rozširuje možnosti.

Technológia Thunderbolt, ktorú vyvinula spoločnosť Intel v spolupráci so spoločnosťou Apple, umožňuje dosiahnuť rozšíriteľnosť, aká doteraz nebola možná na úrovni All-In-One počítačov. Vďaka dvom obojsmerným kanálom, z ktorých každý umožňuje dosahovať ohromujúce prenosové rýchlosti až do 10 Gb/s, technológia Thunderbolt poskytuje funkcie PCI Express priamo pre externé periférne zariadenia, ako sú napríklad diskové polia RAID, a dokáže podporovať aj zariadenia FireWire a USB alebo siete Gigabit Ethernet prostredníctvom adaptérov.

Technológia Thunderbolt podporuje aj port DisplayPort pre výstup s vysokým rozlíšením a pracuje aj s existujúcimi adaptérmi pre displeje HDMI, DVI a VGA. Očakáva sa, že technológia Thunderbolt, ktorú je možné bezplatne implementovať v rámci systémov, káblov a zariadení, sa stane všeobecne akceptovaným novým štandardom pre vysokovýkonné pripojenie.

IMac
Foto: Apple

Počítač má aj vstavanú kameru FaceTime s vysokým rozlíšením a inovatívny softvér FaceTime, ktorý umožňuje využívať jasné a širokouhlé zobrazenie v rámci videohovorov. Nová kamera podporuje HD videohovory s vysokým rozlíšením medzi všetkými počítačmi Mac s FaceTime s vysokým rozlíšením, a zároveň videohovory so štandardným rozlíšením so zariadeniami iPad 2, iPhone 4, iPod touch súčasnej generácie.

Mac si aj naďalej zachováva svoj charakteristický hliníkovo-sklenený dizajn, displej IPS s podsvietením LED, vysoké rozlíšenie, slot pre kartu SD Card a dodáva sa s extravagantnou myšou Magic Mouse alebo Magic Trackpadom. Každý obsahuje Mac OS X Snow Leopard a iLife – balík aplikácií na vytváranie a zdieľanie multimédií.

IMac
Foto: Apple

Dostupné konfigurácie a ich ceny:

21,5-palcový počítač iMac je k dispozícii v dvoch konfiguráciách: so štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 s výkonom 2,5 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6750M, pevným diskom s kapacitou 500 GB a navrhovanou maloobchodnou cenou 1 149 eur, ako aj so štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 s výkonom 2,7 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6770M, pevným diskom s kapacitou 1 TB a navrhovanou maloobchodnou cenou 1 449,00 eur.

27-palcový počítač iMac je k dispozícii v dvoch konfiguráciách: so štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 s výkonom 2,7 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6770M, pevným diskom s kapacitou 1 TB a cenou 1 649,00 a tiež so štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 s výkonom 3,1 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6970M, pevným diskom s kapacitou 1 TB a cenou 1 899,00 eur.

Možnosti v rámci konfigurácie na objednávku zahŕňajú rýchlejšie štvorjadrové procesory Intel Core i7 s taktom až do 3,4 GHz, ďalší pevný disk s kapacitou až do 2 TB, disk typu solid state s kapacitou 256 GB, viac pamäte typu DDR3 a AppleCare Protection Plan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Apple