Hamilton po kolízii zaostáva, Rosberg trest nedostane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lewisom Hamiltonom
Lewisom Hamiltonom je opäť jeden z najväčších favoritov. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 27. augusta (WEBNOVINY) – Medzinárodná automobilová federácia (FIA) nebude dodatočne vyšetrovať kolíziu medzi pilotmi Mercedesu Nicom Rosbergom a Lewisom Hamiltonom v úvode nedeľňajšej Veľkej ceny Belgicka na okruhu v Spa.

Brit Hamilton po kolízii obvinil tímového kolegu a lídra svetového šampionátu, že išiel do zrážky úmyselne. „FIA nebude zasahovať do tejto záležitosti. Hamilton hovoril na internej schôdzke a neskôr ho údajne poprel, takže nemáme oficiálne žiaden nový príbeh,“ uviedol pre BBC Sport hovorca federácie.

Po kolízii v druhom kole VC Belgicka mal Hamilton prerazenú zadnú pneumatiku a pomalou jazdou musel ísť do boxov k mechanikom. Stratil tak šancu bojovať o víťazstvo na VC Belgicka a po pretekoch v Spa zaostáva v boji o majstrovský titul za Rosbergom o 29 bodov.

Obaja piloti absolvovali po pretekoch internú schôdzku, po ktorej Hamilton hovoril o tom, že Rosberg konal úmyselne v snahe demonštrovať svoju silu. Medzi oboma pilotmi je v posledných dňoch veľké napätie.

V súčasnosti už Hamilton hovorí v umiernenejšom tóne. „Vždy kladiem dôraz na tím, ten je prvoradý. Nechcem nič robiť na vlastnú päsť. Posledný víkend nebol najlepší, neviem, ako získam tých 29 bodov, ale viem, že za mnou je skupina skvelých ľudí. Musíme si v tíme stanoviť, do akých súbojov pôjdeme,“ tvrdil teraz 29-ročný jazdec podľa BBC.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lewis HamiltonNico Rosberg